Τα Κρασιά μας

ELEANA

Η ELEANA δημιουργείται από την ποικιλία  Μαλαγουζιά που είναι φυτεμένη στο διαλεχτό αμπελοτόπι που περιβάλει το οινοποιείο μας. 

Ανοίγοντας την φιάλη, μια έκρηξη αρωμάτων θα ξεχυθεί στο ποτήρι σας.

Αναδεικνύονται αρώματα ανθέων, γιασεμιού, εσπεριδοειδών, πράσινου τσαγιού και εξωτικών φρούτων.

Η οινοποίηση με προζυμωτική εκχύλιση αναδεικνύει στο μέγιστο την αρωματική δυναμική και διάρκεια της γέυσης.

Η επιλογή αυστηρά του πρόρωγου γλεύκους προσφέρει ένα κρυστάλλινο λευκό χρώμα με αχυροπράσινες ανταύγειες. Η ζύμωση σε θερμοκρασία 15C-16C εκφράζει πρόδρομες αρωματικές ενώσεις του σταφυλιού στο έπακρο.

Η ανάδευση των λεπτών οινολασπών δημιουργεί πλούσια υφή που συνδυάζεται ιδανικά με την δροσιστική του οξύτητα, δίνοντας ένα ολοκληρωμένο κρασί.

 

ACHILLEAS

Ο ACHILLEAS είναι ένα μονοποικιλιακό κρασί που προέρχεται από ένα μοναδικό αμπελοτόπι και έχει ως στόχο να αναδείξει την τυπικότητα της ποικιλίας SYRAH και να ανεβάσει την γευστική σας απόλαυση.

Ακολουθήθηκε η κλασσική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης σε προηγμένης τεχνολογίας οινοποιητές ελεγχόμενης θερμοκρασίας και διαχείρισης του σταφυλοπολτού. Έχει βαθυπόρφυρο χρώμα με ιώδεις ανταύγειες, βελούδινη υφή ενώ παράλληλα αναδεικνύονται αρώματα μαύρων φρούτων του δάσους και μπαχαρικών. Σερβίρεται στους 14C.

OMIROS

Σε ένα άγριας φυσικής ομορφιάς αμπελοτόπι ανακαλύφθηκε ένα μοναδικό μικροκλίμα για την καλλιέργεια της διεθνούς ποικιλίας SYRAH.

Επιλέγονται τα πιο χαμηλοπαραγωγικά πρέμνα ώστε να δώσουν τον καρπό τους για την δημιουργία αυτού του εξαιρετικού κρασιού, αναδεικνύοντας το μοναδικό TERROIR των αμπελώνων της Εριβώλου Φθίας.

Η μοναδικότητα του “OMIROS” συνεχίζεται και στην οινοποίηση αφού ζυμώνεται σε ανοιχτά δρύινα βαρέλια με την παραδοσιακή γαλλική μέθοδο “VINS DE GARAGE” και συνεχίζεται η παλαίωσή του σε βαρέλια Αμερικάνικης δρυός των 225L για 12 μήνες. 

 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΙΒΩΛΟΣ ΦΘΙΑ   

ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΣ  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

35009   ΕΛΛΑΔΑ

info@erivolosfthia.gr

ΤΗΛ. +30 6937 26 26 42

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

© Copyright 2024 ERIVOLOS FTHIA - All Rights Reserved